Официјално: Саша Богдановиќ ќе биде кандитатот на СДСМ за општина Центар

Откако веќе неколку денови неофицијално се пишуваше дека СДСМ во општина Центар на локалните избори ќе настапи со Саша Богдановиќ, вечерва тоа стана и официјално.

Потврда стигна од лидерот на СДСМ и премиер, Зоран Заев, кој на новинарско прашање, по потпишувањето на договорот за предизборна коалиција, кој ќе биде кандидатот за општина Центар, одговори дека тоа ќе биде Саша Богдановиќ.