Одлуката за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието објавена во „Службен весник“

Во најновиот број на „Службен весник“ беше објавена одлуката за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието, со што тој и официјално стапува на таа функција.

Инаку, в.д. директор на „Службен весник“ е кадар на ВМРО-ДПМНЕ, младиот Лука Кржалоски. Од неговата партија не ја признаваат одлуката и изборот на Џафери го сметаат за нелегитимен и спротивен на деловникот.