Мендух Тачи си поднесе оставка од претседателското место во ДПА

Мендух Тачи, лидерот на ДПА си поднесе неотповиклива оставка од претседателската функција во партијата. Како што соопшти Алсат, Мендух Тачи својата оставка ја соопштил преку своја официјална фесјбук страна, каде вели:

„Со ДПА до вонредниот конгрес колективно ќе раководи Управниот совет. Дополнително ќе биде определен датумот кога тој ќе биде одржан. За координатор на сите активности е назначен генералниот секретар Азем Садику“.