Колариќ: Народот на 27 април не можеше да ги контролира патриотските чувства

Светлана Колариќ од ВМРО-ДПМНЕ во својот говор на денешниот протест на ВМРО-ДПМНЕ пред Министерството за правда рече дека народот на 27 април не можел да ги контролира своите патриотски чувства.

-Судот целосно се стави во политичка функција и наместо на страна на правда, прифати да биде на страна на политика кон сите оние кои не мислат како нив. Под притисок денес апелација ги отфрли жалбите на тројцата наши браќа кои се во Шутка, рече Колариќ.