Градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски, вчера присуствуваше на отворање на лифт во Карпош. Станарите на зградата му доделија благодарница на Јакимовски, поради тоа што финансиски ја поддржал изградбата на лифтот. Организаторите ги повикуваа станарите да го збогатат настанот со грицки, кифли, колачи.