Базен за оние без пасош постави Александар Дојранлив на покривот од зградата на ВМРО-ДПМНЕ во неговата нова фотомонтажа.

Како што е познато, врвот од партијата остана без пасоши, иако СЈО бараше притвор за дел од нив.