Владо Димов: Судството е жртва на Михајло и Филимена Маневски

    Професор доктор Владо Димов беше министер за здравство само 18 месеци, но цели десет години потоа е мета на судски прогон. Го обвинија затоа што дал одобрение за 17 вработувања, но му беше блокиран и имотот поради неплатен персонален данок. Повод за интервјуто со Димов е што по една деценија, обата процеси завршија во негова полза.

    Во овој период додека траеја судските процеси, Димов беше на студиски престој во Турција, а потоа работеше во болница во Бугарија. Денес, пак, е началник на хирургија во приватна болница во Црна Гора. Но, за себе тврди дека не бил бегалец, туку прогонет, и најавува дека ќе бара отштета за нарушениот углед

    Разговараше
    Јадранка КОСТОВА

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”