Падот на „Монструм“ не е доволен да го погребе „сваровски“ судството

    Пресвртот во случајот „Монструм“ кој деновиве сериозно ја потресе јавноста, повеќемина аналитичари упатени во разврската на македонскиот судски јазол, некритички го толкуваат како сигнал за почеток на погребување на „сваровски“ судството. Но дали е навистина така?

    Не е доволно само Албанците, во случаите кои се за нив важни, да стигнат до правдата. Фамилијарното судство ќе покаже дека колабира тогаш кога ќе има притвори за првите луѓе на Фамилијата, а не за Едмонд Темелко, кога судиите ќе почнат да ги прифаќаат „бомбите“ како докази, кога ќе паднат пресудите или пак кога ќе се обноват судењата за монтираните судски процеси…

    Пишува
    Зоран ДИМИТРОВСКИ

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”