Од кукавица, стамен човек не бидува

    Не е способен НГ да го одржува кадровското и функционалното единство на партијата, колку што е неспособно партиското членство од сите ешалони да преземе решавачки и промислени активности за спас на партијата.

    Или, како што би рекол народот, не е итра лисицата, туку е глупа кокошката!

    Пишува
    Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”