Името на злото

    Иако веќе помина доволно време од формално-правната промена на титуларите на власта во државата, сепак од ден на ден сѐ повеќе се потврдува уверувањето дека како поединци, општествена заедница и држава, не сме доволно самосвесни за длабочината, сестраноста, целината и за суштината на злото што го доживеавме во изминатиот период.

    Повеќе од очигледно е дека, од овие или оние причини, сè уште не сме подготвени докрај и отворено да му погледнеме на злото во очи и да му дадеме име.

    Пишува
    Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”