Груевски стаса до крајот, државата е на почеток

  Кај режимите има една закономерност. Кога тие ќе стасаат до крајот, државата мора да тргне од почеток.

  Тоа е трагична неминовност и најтешка казна за послушните и уплашени народи кои со наведната глава ја трпат тиранијата и не се спротивставуваат додека монструмите се во ембрионална фаза и можат лесно да се згазат.

  Поради кукавичлак и страв не изгубивме залудно 11 години, туку се вративме некаде каде што никогаш не сме биле. Во беспаќе.

  Тоа е најголемото злосторство извршено врз повеќе генерации граѓани на Македонија од прогласувањето на независноста до денес

  Пишува
  Ерол РИЗАОВ

  ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”