Стево Пендаровски поднесе оставка од пратеничката функција, ќе биде координатор за НАТО

Стево Пендаровски денеска до Собранието поднесе оставка од функцијата пратеник. Пендаровски во Собранието е дел од пратеничката група на СДСМ.

Оставката на Пендаровски Собранието треба да ја констатира на првата наредна седница.

Минатата недела Стево Пендаровски беше именуван за Национален координатор за влез на Македонија во НАТО.