Британскиот амбасадор му беше на гости на Ахмети во Мала Речица

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети денеска во седиштето на ДУИ во Тетово се сретна со британскиот амбасадор во Македонија, Чарлс Гарет.

Ахмети и Гарет разговарале околу политичката ситуација, систематските реформи и евроатлантските интеграции.

Лидерот на ДУИ ги повторил приоритетните определби на партијата во ова парламентарно мнозинство, каде спаѓаат системските реформи, особено владеењето на правото, добрососедство, интеграцијата во НАТО и отворање на разговорите за членство во Европската Унија.

-ДУИ особено е посветена за судските реформи и реформите на безбедносниот систем, со што се истакна дека по локалните избори, сите наши енергии ќе се фокусираат на исполнувањето на обврските пред нас, истакнал Ахмети.