Анкета на Телма: СДСМ за првпат со поголем рејтинг од ВМРО-ДПМНЕ

Телевизија Телма денеска почна со објавување на анкетата спороведена во соработка со МЦМС за рејтинзите на политичките партии и лидери.

Денеска беа објавени само дел од резултатите, односно дека за првпат по повеќе од десет години СДСМ има поголем рејтинг од ВМРО-ДПМНЕ, а разликата е поголема од можната статистичката грешка.

Поголем рејтинг меѓу лидерите на најголемите политички партии има премиерот Зоран Заев, кој го помина лидерот на опозицијата, Никола Груевски кој пред две години беше неприкосновен.